Takaisin

Tuomme tutuksi: &Tradition

Vuonna 2010 Kööpenhaminassa perustettu &Tradition on suhteellisen tuore design-brändi. Nuoresta iästään huolimatta &Tradition on saavuttanut kansainvälisen maineen ja pystynyt nousemaan yhdeksi maailman suosituimmista huonekalubrändeistä. Tanskalaista käsityötaitoa ihannoiva ja muotoilun perintöä jatkava brändi on saanut joukkoonsa tunnetuimpien suunnittelijoiden tuotteita aina Verner Pantonista Flemming Lasseniin ja Arne Jacobseniin. Nuorempaa, tämän päivän kiinnostavinta suunnittelijakaartia edustavat puolestaan Hee Welling, Sami Kallio ja Anderssen&Voll.

&Tradition valikoima huokuu perinteitä ja tarinoita, joita brändi kertoo omaperäisellä otteellaan. Laajasta tuotevalikoimasta löytyy ikonisia klassikkohuonekaluja sekä uusia, kiinnostavia piensisustustuotteita ja tekstiileitä. &Tradition pyrkii koko ajan tekemisellään luomaan ”huomisen klassikoita” – ihmisiä ja planeettaa tunnollisesti kunnioittavalla otteella.

     

&Tradition ottaa taitavasti haltuun eri vuosikymmenten sisustustyylit viimeisen sadan vuoden ajalta. Bellevue valaisinperhe sai Arne Jacobsenin toimesta alkunsa 1920-luvun lopulla. Jo 95-vuotiaat valaisimet ovat osoittaneet ajattomuutensa ja palvelevat yhä tämän päivän kodin sisustuksissa ympäri maailman.


Rakastettu Little Petra lepotuoli on puolestaan suunniteltu jo vuonna 1938. Arkkitehti Viggo Boesenin luoma lepotuoli on kaluste, joka seikkailee vahvasti vuosikymmenestä toiseen ja josta useat intohimoiset sisustajat haaveilevat pitkään.

     

Ehkä suosituimman &Traditionin valmistaman valaisinperheen on luonut Verner Panton. Kyseessä on tietenkin Flowerpot -tuoteperhe, joka sisältää nykyisin riippuvalaisimien lisäksi myös erilaisia pöytä-, seinä- ja lattiavalaisimia. Pantonin Flowerpot riippuvalaisimen ikoninen muoto syntyi 1960-luvulla, ja sen jälkeen tunnettu valaisinperhe on laajentunut läheisessä yhteistyössä Pantonin perheen kanssa.

&Tradition on onnistunut missiossaan palauttaa vanhoja, jo kertaalleen lopetettuja tuotteita palaamaan valmistukseen ja ihmisten saataville. Tanskalaisen filosofian mukaan tuotteita valmistetaan alkuperäisten luonnosten pohjalta ja käsityötä tarkoitan vaalien. Muotoiluperinteitä kunnioittavat kääntyvätkin usein &Tradition tuotteiden pariin, kun tarkoituksena on löytää pitkäikäinen ja ajanhammasta kestävä kaluste tai valaisin.

     

&Traditionin taitavasta suunnittelijajoukosta löytyy myös suomalaisia juuria. Suomalaissyntyinen, mutta Ruotsissa varttunut Sami Kallio aloitti uransa huonekalujen merkeissä ensin perinteisesti puuntyöstön parissa. Opit puunkäsittelystä antoivat Kalliolle tärkeää näkökulmaa, jota hän nyt voi hyödyntää suunnittelijan työssään. Palkittu suunnittelija työskentelee tällä hetkellä Göteborgissa sijaitsevassa ateljeessaan huonekaluja suunnitellen. Kallio pyrkii ottamaan suunnittelussaan huomioon klassiset muodot nykyaikaisella ”tatsilla”, jotta lopputulos resonoisi modernisti ajattelevan kohderyhmän keskuudessa.

     

&Traditionin valikoimasta löytyy skandinaavisuutta henkivä, Sami Kallion suunnittelema In Between tuoteperhe. Monipuolinen kalusteperhe sisältää erikokoisia ja erilaisista materiaaleista valmistettuja ruokapöytiä, ruokailu- ja baarituoleja sekä puisia sohvapöytiä. In Between kalusteissa on vahvasti läsnä &Traditionin perusperiaatteet, kuten ajaton muotoilu ja toisaalta myös perinteiden vallankumous. Taidokkaasti työstetyt kalusteet sopivat poikkeuksetta yhteen, mutta niiden hienous on myös siinä, että niitä on helppo yhdistää useiden erilaisten tyylien kanssa. Esimerkiksi pelkistetyn In Between ruokapöydän pariksi sopii mitkä tahansa ruokailutuolit.

Tutustu &Tradition valikoimaan >>>

Search