Takaisin

Adea - Laadukasta muotoilua jo 30 vuotta!

Adea on suomalainen huonekalumerkki, jonka tarina ulottuu yli 60 vuoden taakse Etelä-Pohjanmaalle. Nykyään Adea tunnetaan laadukkaista ja ajattomista huonekaluistaan, joissa yhdistyvät vastuullisuus, muotoilu ja kestävyys. Vuonna 1992, aikana jolloin Suomi eli taloudellisen taantuman keskellä, yrityksessä tapahtui sukupolvenvaihdos.

Toisen polven yrittäjä Esa Mäkitalo otti ohjat ja päätti viedä perheyrityksen uuteen suuntaan. Niin syntyi ajatus korkealaatuisten huonekalujen valmistuksesta. Kaksi vuotta vaihdoksen jälkeen, vuonna 1994 Mäkitalo allekirjoitti ensimmäisen suunnittelusopimuksen arkkitehti Matti Halmeen kanssa. Tuo sopimus aloitti Adean menestyksekkään 30-vuotisen taipaleen.


Adea on aina asettanut vastuullisuuden etusijalle. Kalusteet valmistetaan Suomessa, Kauhajoen tehtaalla, ja yritys panostaa pitkäikäisiin tuotteisiin, joita voidaan huoltaa ja korjata. Esimerkiksi irrotettavat päälliset, pehmusteet ja jalat ovat saatavilla lähes kaikkiin malleihin – jopa vuosikymmeniä vanhoihin sohviin.

     

Yksi Adean keskeisistä vahvuuksista on yhteistyö lahjakkaiden suunnittelijoiden kanssa. Klassikoiksi muodostuneet tuotteet, kuten Kirsti Pyhälammen suunnittelema Camp-moduulisohvajärjestelmä ja Petra Lasseniuksen Band-sohva, ovat kestäneet aikaa trendien vaihtuessa. Lisäksi Adea on tehnyt pitkään yhteistyötä kansainvälisten muotoilijoiden, kuten ruotsalaisten Broberg & Ridderstrålen, kanssa.


Vuosien saatossa Adea on vakiinnuttanut asemansa niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Yrityksen tuotteet ovat löytäneet tiensä yhä laajemmin myös ulkomaisille markkinoille, kuten Sveitsiin ja Irlantiin. Adea katsoo tulevaisuuteen vahvana brändinä, joka panostaa edelleen laatuun, vastuullisuuteen ja ajattomaan muotoiluun.

     

Tänä vuonna Adea juhlii 30-vuotista taivaltaan kalusteiden valmistajana – kolme vuosikymmentä korkealaatuista muotoilua ja käsityötä, joka kestää aikaa ja käyttöä.

Tutustu Adean upeaan valikoimaan >>>

Search